Българка е сред най-големите учени в Япония

През 2005 г. проф. Румяна Цветкова дава нова наука на света

Снимка: bTV
19:19 14.01.2018
Професор Румяна Цветкова преподава биоизмервания в Кобе, Япония. През 2005 г. българката дава нова наука на света, която има за цел да разширява тайнството на взаимовръзките между водата и светлината. 

Тази година проф. Цветкова идва в България заедно с известния професор Люк Монтание, който през 1983 г. става откривател на вируса СПИН, за да участват в т.н. Световна водна конференция. Тя се провежда за трети път у нас. 

Конференцията е в България, тъй като страната ни разполага с 15 600 извора. "Имаме уникални води, няма две мнения. Моето желание е да ги изследваме, за да разберем колко са уникални и за какво стават. Навремето римските войски и немските са се лекували с нашите води", споделя проф. Румяна Цветкова, цитирана от bTV. 

Българската заминава за Япония преди 20 години, след като печели стипендия. Тогава тя не знае нито една дума на японски и не говорела добре английски език. Към днешна дата нейният труд дава резултат и тя е признат учен в Страната на изгряващото слънце. 

Проф. Цветкова и екипът й търсят отговори на въпроси като има ли водата памет, как си взаимодействат светлината и водата и оказва ли това влияние върху здравето ни. Тя съветва хората да пият често, но по малко и различна вода в ежедневието си.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: наука | вода | българка | светлина | Румяна Цветкова | постижения