Tesla временно спря част от производството на Model 3

Очаква се паузата да продължи 4 или 5 дни

Снимка: БТА
11:07 17.04.2018

Tesla временно спря една от производствените линии за новия си Model 3, пише Business Insider. Причината е, че компанията на предприемача Илон Мъск продължава да се сблъсква с проблеми, свързани с производството на новия електрически седан.

Въпросната производствена линия е с много високо ниво на автоматизацията, но машините често правят грешки при сглобяването на електромобилите и впоследствие трябва монтьори трябва да поправят колите преди те да напуснат завода. Заради това скоростта на производството пада и Tesla не може да изпълни производствените цели, които сама си е поставила.

Това е вторият път от февруари насам, когато на Tesla ѝ се налага временно да спре работата на завода си в град Фримонт, Калифорния. „Тези паузи се използват, за да подобрим автоматизацията и систематично да се справим с проблемите с цел увеличаване на производствените обеми”, е коментирал представител на автопроизводителя. По време на паузата, която се очаква да продължи 4 или 5 дни, работниците са в платен или неплатен отпуск.

След неколкократни забавяния в производството на Model 3, Tesla се опитва да навакса и да се доближи до своята цел от 2500 произведени електромобила на седмица. Компанията иска да стигне това равнище до края на второто тримесечие на годината. Проблеми със силно автоматизираната производствена линия на компанията обаче пречи целта да бъде достигната.

В петък миналата седмица Мъск за първи път призна, че Tesla е прекалила с автоматизацията на производството на Model 3. Неговите думи бяха изненадващи, тъй като в миналото той се надсмиваше над производителността на конкуренцията и заявяваше, че до 2018 г. ще създаде напълно автоматизиран производствен конвейер в завода във Фримонт. „Да, прекомерната автоматизация в Tesla беше грешка. По-конкретно, моя грешка. Хората са недооценени”, написа Мъск в Twitter.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: производство | електромобили | Tesla | Model 3 | Илон Мъск | линия | спря | замрази

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини