Печелившата серия на Уолстрийт прекъсна след отчетите на технологичните гиганти

Разочароващите финансови отчети на Netflix сринаха акциите им с 11%

Печелившата серия на Уолстрийт прекъсна след отчетите на технологичните гиганти

Американските фондови пазари прекъснаха печелившата си серия в ден, в който колебливото представяне на технологичните гиганти отново помрачи настроението сред инвеститорите. 

Акциите на Microsoft и Apple поевтиняха с по над 1%, а тези на Amazon - с 0.3%. След приключване на търговската сесия, Netflix публикуваха разочароващи финансови отчети за второто тримесечие на годината, след което книжата на компанията се сринаха с 11% в следборсовите часове за търговия, става ясно от дневния бюлетин на "Елана Трейдинг".


Междувременно сезонът на корпоративните отчети продължи с Bank of America, която представи по-добри от очакваните приходи за предходното тримесечие. Въпреки това акциите на банката поевтиняха с над 3%, тъй като компанията обяви провизии от 4 милиарда долара за загуби, свързани с коронавируса.

От щатските индекси индустриалният Dow Jones отстъпи със 135 пункта, докато широкият S&P500 и технологичният NASDAQ се разделиха със съответно 0.3% и 0.7%. Междувременно в Европа погледите бяха насочени към решението на Европейската централна банка да не промени нивото на основния си лихвен процент, а в свое изявление Кристин Лагард добави, че към момента банката няма да променя и параметрите по програмата си за количествени улеснения.

Акценти днес                                                  

Индекс на потребителските цени - Еврозона

В последния ден от работната седмица инвеститорите ще насочат поглед към данни за месечната промяна на инфлацията в Еврозоната. В 12:00 българско време Евростат ще публикуват информация за промяната в индекса на потребителските цени за юни. Консенсусните очаквания са индикаторът да отчете ръст 0.3% на годишна и месечна база. Основният индекс на потребителските цени, който премахва волатилния ефект от движението в цените на горива и храни, се очаква да нарасне с 0.8% на годишна база.  

Инструмент на фокус - Caterpillar Inc.

От средата на март насам акцията на САТ се движи във възходящ трендови канал. След като успява да пробие над 50-дневната подвижна средна, цената получава нейната подкрепа в периодите на разпродажби. След последното подобно отскачане САТ се радва на силен възходящ импулс, който открива добра възможност за покупка. При вход в дълга позиция е желателно печалбите да бъдат прибрани преди достигане на границата от $150.

EUR/AUD

 Погледнато в дългосрочна перспектива, валутната двойка бележи плавен, но устойчив ръст от 2017 година насам, като разбира се изключим извънредния период от края на първото тримесечие на 2020 година. В момента EUR/AUD се намира в началото на възходяща вълна, което е потвърдено и от възходящото пресичане на индикатора стохастик. Покупка би била удачна инвестиция в средносрочен план.  

XAG/USD

Цената на среброто се намира в близост до едногодишен максимум и въпреки това сравнително близо до долната граница на възходящия си трендови канал. Очакваме кратък период на консолидация и потенциален тест на 50-дневната експоненциална средна, след което вероятно ценният метал ще се устреми към атака на психологическата граница от $20 за тройунция.

DAX

Немският индекс продължава увереното си движение във възходящ тренд и въпреки че от първия си опит не успя да пробие съпротивата на ключовите 13 000 пункта, DAX все още не е загубил импулса си. Коригиране на цената до нивото на 50-периодната ЕМА е възможно, като при отскачане от нея може да се очаква нова атака на съпротивата.

Коментари: 0