"109" е новият евтин телефон от Nokia

Батерията може да издържи до 33 дни

Финландската компания Nokia, която някога беше най-големият производител на мобилни телефони в света, представи най-новия евтин телефон, който ще пусне на пазара. Моделът "109" ще се предлага черни и синьо, а цената му ще е 42 долара без допълнителни такси и абонаменти към мобилен оператор, пише digital.bg. Според официалните данни продажбите на устройството ще стартират на европейския пазар до края на годината.

Телефонът е оборудван с 1.8-инчов TFT дисплей, който поддържа резолюция от 160х128 пиксела и също, както своите предшественици ще работи с платформата Series 40. Nokia 109 предлага GPRS и EDGE свързаност, има слот за microSD, който поддържа карти с капацитет до 32GB. Моделът е с размери 110х46х14.8 мм., а функционалността му се допълва от стандартен 3.5 мм. аудио жак.

Потребителите ще могат да се възползват от предимствата на Nokia Browser, който е проектиран, за да редуцира трафика на данни с до 90%. Nokia 109 има FM радио и мултимедиен плейър, както и множество безплатни приложения и игри на EA Games от онлайн магазина на компанията. Данните разкриват, че батерията на устройството осигурява до 7.5 часа време за разговори и 33 дни в режим на готовност.

Коментари: 0