11 кандидати за столичния завод за отпадъци

През август отварят ценовите оферти

7266 ~ 1 мин. четене

11 големи консорциума са кандидати за сторежа на завода за отпадъци в София, обяви кметът Йорданка Фандъкова. Сред тях има както български, така и чуждестранни компании. В момента се прави техническа оценка на офертите, а в края на август ще бъдат отворени и ценовите оферти на кандидат-изпълнителите на проекта.

Следи се спазването на сроковете и качеството на строителството на инсталацията, допълни Фандъкова. Очакваме в края на август да приключи строителството и да бъде предадена приемната част, заедно с административна сграда и работилници, заедно с двете клетки на депото, а в края на октомври да бъде предадена пречиствателната станция, каза Фандъкова.

410 хил. тона е капацитетът на МБТ завода на вход, а двете компостиращи инсталации са за общо 44 хил.тона растителни и хранителни тона отпадъци. А самото депо, с четирите клетки е с обем 3 млн. куб. метра, допълни зам.-кметът Мария Бояджийска. Няма да има проблем с депонирането на отпадъците на Столичната община в периода, докато се завърши завода, каза още тя.

Подкрепи Economic.bg