Слухове сменят шефа на „Техноекспортстрой“

Това става дни преди крайния срок за приватизация, обяви Румен Петков

Емил Коцев, изп. директор на "Техноекспортстрой"

8392 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Упорити слухове вървят в Министерство на финансите и в строителното ведомство, че днес ще бъде освободен директора на „Техноекспортстрой” Емил Коцев. Всичко това се случва 10 дни преди да приключи приватизационната процедура. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на "Коалиция за България" Румен Петков.

Според него решението е "меко казано смущаващо, защото се задава въпросът кой би искал да открадне, да прибере това държавно дружество, какви са условията на приватизацията и защо, с какъв мотив 10 дни преди да приключи приватизационната процедура".

Активите само в парични средства на „Техноекспортстрой” възлизат на над 30 милиона лева, обясни Петков. Той припомни, че единственото условие, предвидено в приватизацията на дружеството, е цената. Не се поставят изисквания за персонал и съхраняване на дейността, включително задграничната

Миналата седмица стана ясно, че са закупени три конкурсни документации за участие в публично оповестения конкурс на един етап за продажбата на 103 970 акции, представляващи 100% от капитала на “Техноекспортстрой” ЕАД, София. Документации са закупили: “АТ Инженеринг 2000”, София; АС “Спасов и Братанов”, София и адвокат Петър Георгиев.

За economymagazine.bg Петков каза, че Емил Коцев вече е освободен от длъжност. "Всичко това, което казах, ще се реализира с пълна сила", допълни Петков. "Някой иска да открадне фирмата, активите, те имат много пари в банки", категоричен е той. "Имотите на дружеството са доста апетитни и тормозят нечий крадлив мозък", каза още той. По думите му днес трябва да е назначен и нов директор на дружеството, но не знае кой е той. 

От Министерство на финансите, което е принципал на "Техноекспортстрой", обявиха пред economymagazine.bg, че няма да коментират информацията за отстраняването на Емил Коцев.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg