117 човека са освободени от пристанище "Бургас-Запад"

От работа се освобождават предимно хора, работили досега в администрацията на държавния порт

356 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Персоналът на пристанище "Бургас-Запад" е намален със 117 души, съобщиха от дружеството. От терминала за насипни товари обясняват, че предпоставките за оптимизацията са заложени още от държавния оператор на порта. От работа се освобождават предимно хора, работили досега в администрацията на държавния порт - служители без преки трудови задължения към дейностите в терминала.

Непосредствено преди договора за концесия голям брой служители от администрацията на държавното предприятие са били нарочно пренасочени към терминала за насипни товари. Пренасочването е било изкуствено, без служителите да имат някакви преки трудови задължения там, обясняват от "Бургас-Запад".

Когато през май 2013 г. БМФ „Порт Бургас" встъпи в концесионните си задължения, дружеството пое изключително раздут щат от 524 работници. Една част от тях са преназначени административни служители, без отношение към производствения процес. Друга част са работници пряко ангажирани в процеса по обработката на товари, които на практика не се засягат от съкращенията.

Подкрепи Economic.bg