Реал дава 110 млн. евро за Бейл

След отхвърлени две оферти, от „Кралския клуб” предлагат и две от своите звезди

Автор: Божидара Иванова

Президентът на най-титулувания футболен клуб в света Реал Мадрид – Флорентино Перес е готов да предложи космическа сума от 110 млн. евро за подписа на уелския халф от Тотнъм – Гарет Бейл. Според информации от братанския вестник „Сън”  супер офертата отправена към лондонския тим възлиза на 59.1 млн. евро, плюс две от звездите на мадридчани – Анхел ди Мария и Фабио Коентрао.

Според английските журанлисти, когато се прибавят приблизителни цени на ди Мария (25 млн.паунда) и Коентрао (19 млн.паунда), общата сума за подписа на Бейл надхвърля внушителните 110 млн.евро. Това е поредната оферта от страна на Кралския клуб за халфа на лондончани, като предишните предложения бяха също толкова впечатляващи – 85 млн. евро и 91 млн. евро.

В слчуай, че сделката се осъществи това ще е най-гръмкият трансфер в историята на футбола, въпреки че може да не влезе в книгите с рекорди заради размяната на футболисти вместо пари. Понастоящем, Реал Мадрид дъжи рекорда за най-скъп трансфер – Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед за колосалните 94 млн. евро през 2009 година.

Междувременно, Реал Мадрид е въвлечен и в друга трансферна сага за много пари. От края на изминалия сезон не спират спекулациите за желанието на Манчестър Юнайтед да си върне именно Роналдо. По различни информация сумата на трансфера отново ще е около 100 млн.евро.

Коментари: 0