Ден 45: Протестите не спират

Към момента обстановката е спокойна и няма напрежение

Автор: Божидара Иванова

За поредна вечер десетки граждани излязоха в столицата на протест срещу правителството на премиера Пламен Орешарски. Както обикновено протестиращите се събират на площад „Независимост“ пред сградата на Министерския съвет, Президентството и Бившия партиен дом с традиционните скандирания „Мафия“ и „Оставка“. 

Протестиращи блокираха движението по бул. "Княз Александър Дондуков" и по бул. "Цал Освободител" в района на площад "Независимост" в столицата. След това потеглиха по бул. "Васил Левски" и блокираха движението в района около сградата на Софийски университет. Трима велосипедисти са седнали на пътното платно. Протестиращите се шегуват, че с този темп могат да влязат в рекордите на Гинес

Обстановката е спокойна, няма напрежение. Хората отново са със семействата си, има малки деца. Има и много колоездачи.Присъстват обичайните свирки, вувузели, барабани. Протестиращите са издигнали лозунги, които гласят - "1 млрд. външен дълг = по-високи лихви по кредитите", "Нов държавен дълг - ново увеличение на лихвите по кредитите", "Емитирането на дълга застрашава кредитите". 

Полицейското присъствие в района на площад "Независимост" е засилено. 

Коментари: 0