600 служители на „Напоителни системи” чакат заплати за 2.5 млн. лв

Ситуацията в дружеството е бедствена, коментира представител на КТ „Подкрепа”

92 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Държавата дължи 2.5 млн. лв. за заплати на над 600 души , които работят в помпените станции в рисковите райони с високи води. Това съобщи пред БНТ Анелия Иванова, представител на федерация „Земеделие” към КТ „Подкрепа”. Тя определи ситуацията в държавното дружество „Напоителни системи” като бедствена.

„Голяма част от тези помпени станции, които работят в момента на Дунав, са изключително остарели и  морално, да не говоря и технически”, отбеляза Иванова. „Освен това необходими са по 2 млн. лв за незабавно плащане на закъснели сметки за ток, както и за материали”, допълни още тя.

„Тези хора последно получиха заплати за декември месец и януари им се дължат заплати за два месеца февруари и март месец. Проблемът може да се яви от страна на НЕК например, защото беше поставен този въпрос, че имат задължения към електроразпределителните дружества и че те са отправили заплахи, че ще спрат тока точно на тези клонове. Тогава вече със сигурност ще имаме заливане на цели населени места", каза още представителят на федерация „Земеделие” към КТ „Подкрепа”.

Подкрепи Economic.bg