АЕЦ „Белене“ е шансът ни да се развиваме, твърди Станишев

Според него голяма част от българите са „за” изграждане на централата

6558 ~ 1 мин. четене

От днес започва национална подписка за свикване на референдум за изграждане на ядрената централа АЕЦ „Белене”, съобщи в Смолян лидерът на БСП Сергей Станишев, който е официален гост на отчетно-изборното събрание на местната организация, съобщава агенция Стандарт нюз. Той изрази гордост от факта, че ще може да постави подписа си именно в Смолян.

Станишев заяви, че гражданите имат шанс да изкажат своето мнение за първи път от 22 години насам. Пред събралите се симпатизанти и членове на партията той съобщи, че за следващите три месеца си поставя за цел да се съберат над 500 000 подписа, за да бъдат принудени управляващите от ГЕРБ да се вслушат в мнението на хората.

Червеният лидер не изключи факта, че от страна на ГЕРБ може да има провокации и затова целта на БСП била дори да бъдат надхвърлени въпросните половин милион подписа. Станишев заяви, че „Белене” не е просто проект, а предпоставка за това България да се развива като индустриална и високотехническа нация, а не „да сме като ратаи на село”.

„За последните 22 години не сме реализирали нито един високотехнологичен проект”, каза Станишев и допълни, че е убеден, че голяма част от българското общество е за изграждане на АЕЦ „Белене” и не подкрепя мнението на управляващите, които взели това решение еднолично, без да се допитат до хората и да направят обширна дискусия по тази тема.

Подкрепи Economic.bg