АПИ: Всички републикански пътища са проходими

През изминалата нощ общо 1168 машини са почиствали пътната мрежа в страната

Снимка: АПИ

268 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия, увериха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). От ведомството изпратих и снимков материал, с който искат да докажат твърдението си. Снимките са от област Ловеч, като от АПИ обещаха по-късно да изпратят и от други региони. Информацията и снимките са в отговор на изказването на депутата от БСП Румен Петков, който по-рано тази сутрин заяви, че нарочно не се чистят пътищата, за да се саботира референдумът.

"Направените днес коментари от народния представител Румен Петков са поредния му безпомощен опит да влезе в новините и то в ден, в който са вредни всякакви политически коментари, особено за отговорни и опитни политици, какъвто претендира да бъде Румен Петков", отговарят от АПИ.

От пътната агенция твърдят, че 235 снегопочистващи машини работят на територията на областите Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово и Разград. В област Бургас има силен вятър, придружен със слаб снеговалеж. Всички републикански пътища на територията й са отворени за движение. За осигуряване на проходимостта им работят 72 машини.

В област Добрич 10 машини почистват и опесъчават републиканската пътна мрежа. По-голямата част от тях работят в района на Каварна и Шабла, където също има силен вятър.

В областите Силистра и Русе всички пътища са изчистени и е осигурено безопасното пътуване при зимни условия. През нощта там са работили съответно - 22 и 61 снегопочистващи машини.

През изминалата нощ общо 1168 машини са почиствали републиканската пътна мрежа.

Подкрепи Economic.bg