APRA Porter Novelli взе три първи награди на BAPRA Bright Awards 2013

Толкова много първи награди не са печелени досега в конкурса

296 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Една от водещите комуникационни агенции в България - APRA Porter Novelli зае първото място в 3 от общо седем категории в четвъртото издание на BAPRA Bright Awards. От компанията изтъкват, че толкова много първи награди не са печелени досега в конкурса.

Призът беше спечелен за следните кампании:

- "Никога не е късно за ново начало", реализирана за МФВС (Министерство на физическото възпитание и спорта) в категория "Комуникационна кампания в публичния сектор";

- "Живей Активно! 2012", реализирана за компанията "Нестле България" в категория "Специално събитие";

- "Алкохолът е лош шофьор", реализирана за "Каменица" АД в категория "Кампания за устойчиво развитие".

Агенцията взе още 3 награди, като бе класирана на второ място в категориите "Специално събитие" за "Моят зелен град" на Coca-Cola, "Комуникационна кампания на годината" за "Живей Активно! 2012" и "Агенция на годината".

Две от отличените кампаниите - "Алкохолът е лош шофьор" и "Никога не е късно за ново начало" са сред 5-те най-добри в категориите си за района на EMEA (Европа, Близкия Изток, Африка) на SABRE Awards. Наградите са най-големият форум в света за успешни PR кампании и проекти.

В тазгодишното издание на BAPRA Bright Awards участваха рекорден брой кампании - 80, изработени от 20 агенции. Кандидатите бяха оценявани от 18-членно международно жури с председател Франсис Ингхам, изпълнителен директор на ICCO - Международна организация за комуникационен консултинг (МОКК). В журито членуват още комуникационни експерти от Великобритания, САЩ, Холандия, Португалия, Полша, Румъния, Хърватска, Чехия, Шотландия, Русия, Турция, Египет.

Подкрепи Economic.bg