Angry Birds и на смарт телевизори

Играта ще се управлява само с жестове

7504 ~ 2 мин. четене

Хитовата игра Angry Birds вече може да се играе и на "умен" телевизор. Samsung Electronics обяви световната премиера на играта за Samsung Smart TV.

Разработено от финландската компания Rovio Entertainment, Angry Birds е едно от най-успешните приложения за смартфони в света, съобщи pixelmedia.bg.

Забавните и цветни герои в играта и пленителният сценарий я направиха любима на феновете по целия свят. От представянето й през ноември 2009г., Angry Birds е била изтеглена повече от един милиард пъти през различни платформи и във всичките си варианти.

С помощта на технологията Motion Control на Samsung, за първи път потребителите могат да играят Angry Birds на огромния телевизионен екран и да се забавляват с поглъщащо и интерактивно игрово изживяване.

С едно помахване с ръка феновете могат да управляват функциите на играта, да изстрелват героите и да активират уникалните умения на всеки от тях.

„Samsung Smart TV ще се превърне в първият телевизор, който предлага най-популярната игра в света и поставя нови стандарти в индустрията, като дава възможност за игра през Smart TV, управлявана с жестове,” каза Kyungsik Kevin Lee, Вицепрезидент на Визуалната дивизия в Samsung Electronics. „Samsung ще продължи да развива разнообразно съдържание, което събира членовете на семейството заедно пред телевизора и така осигурява на потребителите нови изживявания чрез Samsung Smart TV.”

Samsung работи заедно с Rovio през последните две години, за да пригоди и оптимизира приложението Angry Birds за Samsung Smart TV. Така двете компании създадоха първата игра за Smart TV, която се управлява с жестове.

Премиерата на приложението ще бъде през юли и то ще бъде достъпно за моделите с активирана функционалност Samsung 2012 Smart Interaction при актуализиране до най-нова версия.

След официалната премиера на приложението Samsung планира да предложи анимации Angry Birds по поискване, разработени от Rovio. Първоначално филмчетата ще бъдат достъпни само на Samsung Smart телевизори.

Подкрепи Economic.bg