Angry Birds и на смарт телевизори

Играта ще се управлява само с жестове

Хитовата игра Angry Birds вече може да се играе и на "умен" телевизор. Samsung Electronics обяви световната премиера на играта за Samsung Smart TV.

Разработено от финландската компания Rovio Entertainment, Angry Birds е едно от най-успешните приложения за смартфони в света, съобщи pixelmedia.bg.

Забавните и цветни герои в играта и пленителният сценарий я направиха любима на феновете по целия свят. От представянето й през ноември 2009г., Angry Birds е била изтеглена повече от един милиард пъти през различни платформи и във всичките си варианти.

С помощта на технологията Motion Control на Samsung, за първи път потребителите могат да играят Angry Birds на огромния телевизионен екран и да се забавляват с поглъщащо и интерактивно игрово изживяване.

С едно помахване с ръка феновете могат да управляват функциите на играта, да изстрелват героите и да активират уникалните умения на всеки от тях.

„Samsung Smart TV ще се превърне в първият телевизор, който предлага най-популярната игра в света и поставя нови стандарти в индустрията, като дава възможност за игра през Smart TV, управлявана с жестове,” каза Kyungsik Kevin Lee, Вицепрезидент на Визуалната дивизия в Samsung Electronics. „Samsung ще продължи да развива разнообразно съдържание, което събира членовете на семейството заедно пред телевизора и така осигурява на потребителите нови изживявания чрез Samsung Smart TV.”

Samsung работи заедно с Rovio през последните две години, за да пригоди и оптимизира приложението Angry Birds за Samsung Smart TV. Така двете компании създадоха първата игра за Smart TV, която се управлява с жестове.

Премиерата на приложението ще бъде през юли и то ще бъде достъпно за моделите с активирана функционалност Samsung 2012 Smart Interaction при актуализиране до най-нова версия.

След официалната премиера на приложението Samsung планира да предложи анимации Angry Birds по поискване, разработени от Rovio. Първоначално филмчетата ще бъдат достъпни само на Samsung Smart телевизори.

Коментари: 0