Анонимните хакнаха сайта на Euro 2012

Хакерите протестират срещу масовото избиване на бездомни кучета

7346 ~ 1 мин. четене

Онлайн активисти, свързани с движението Анонимните, хакнаха украинския сайт на тазгодишното европейско първенство по футбол. Хакерите атакуваха сайта като форма на протест срещу масовото избиване на бездомни кучета, което бе предприето в страната точно преди старта на първенството там, съобщи kaldata.com.

Това не е първият случай, в който Анонимните атакуват големи уеб сайтове като наказание за прояви на компании и правителства, които те считат за нехуманни или за нарушаващи личните и гражданските права на хората. В случая с избиването на уличните кучета, групировката обосновава протеста си с факта, че правителството на Украйна е излъгало хората, че ще спре тези действия.

Още миналия ноември представители на правителството обещаха пред медиите, че ще спрат да убиват бездомните кучета, но наскоро в Мрежата се появиха десетки снимки и видеоклипове, които доказват обратното. Нещо повече, в кадрите се виждат дори кучета с нашийници, което показва, че те не са бездомни, а домашни животни.

Анонимните твърдят, че служители, изпратени от правителството, са тровили, застрелвали или убивали кучетата с газ. В YouTube могат да се намерят много видеоклипове по темата, но, предупреждаваме ви, кадрите не са за всеки. Междувременно, сайтът на Euro 2012 бе възстановен броени часове след атаката.Подкрепи Economic.bg