Апартамент в Манхатън се продава за... 44 млн. долара

Имотът е с пет спални и седем бани

4052 ~ 1 мин. четене

Апартамент в сърцето на Ню Йорк - Манхатън е обявен за продан срещу... 44 млн. долара, съобщи The Wall Street Journal. Имотът е на 24 етаж и е с обща площ от 3953 кв. м. Луксозният апартамент се намира на Central Park West 15, в Горен Уест Сайт, Манхатън. Почти цялото жилище е покрито с прозорци, от които се разкрива уникална гледка към Central Park. Имотът е с пет спални и седем бани.

От публичните регистри става ясно че продавач е Нийл Уитроул - пенсиониран президент на компания за производство на парни бани и душове. Уитроул е закупил единия от апартаментите за 7,8 млн. лв., а по-късно съединява два имота.

След големия ремонт, луксозното жилище, което сега се предлага за продажба е основно реновирано и разполага с баня с парни душове и аромотерапия, твърди Роберта Голубък от International Realty на Sotheby's, водещ брокер на продажбата. През 2010 г. Уитроул е платил още 8,9 млн. долара за втория апартамент, показват публичните регистри.

Също така за продажба в сградата е обявен и имот от два съединени имота на 35 етаж, за които се искат 95 млн. долара. По-рано тази година мезонет в сградата беше продаден за 88 милиона долара.

Подкрепи Economic.bg