Apple изненада приятно с по-висока от очакваното печалба

В основата на по-добрия положителен резултат са силните продажби на смартфона на компанията iPhone

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Американската технологична корпорация Apple изненада приятно инвеститорите, след като компанията отчете по-висока от прогнозираната печалба през второто тримесечие на годината. Положителният финансов резултат на гиганта е 6.9 млрд. долара за тримесечието, приключило в края на юни, предаде BBC. Печалбата на Apple обаче е с 22% по-ниска от същия период на миналата година.

По-високият от прогнозирания от инвеститорите положителен резултат отчасти е благодарение на добрите продажби на смартфоните iPhone. През второто тримесечие компанията обяви, че е продала 31.2 млн. смартфона, което е рекорд април-юни. Година по-рано на световния пазар бяха реализирани 26 млн. устройства iPhone.

Приходите за периода също са по-добри от очакваните от анализаторите, като през второто тримесечие достигат 35.3 млрд. долара. Повишението е минимално спрямо реализираните година по-рано приходи от 35 млрд. долара.

Анализатори коментират, че данните, особено за продажбите на iPhone, могат и да разсеят някои опасения за забавяне на темповете на растеж на Apple.Подкрепи Economic.bg