Apple обмисля да свали цената на iPhone 5C

Интересът към устройството е недостатъчен, смята Питър Мисек, анализатор в Jefferies

4469 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Apple вероятно ще свали цените на нискобюджетния iPhone 5C заради недостатъчен интерес към устройството, пише Business Insider. По информация на Питър Мисек, анализатор в Jefferies, в момента Apple ограничава поръчките и обмисля как да процедира, за да ограничи пропуснатите ползи. Според неговите източници обаче американската компания ще свали значително цените, за да вдигне интереса на потребителите.

При представянето на iPhone 5C, цената му с 16 GB памет беше определена на 99 долара, но с двугодишен договор. Според много специалисти тази цена не е никак ниска за това, което предоставя устройството - нищо повече от предишната версия. От технологичния сайт All Things D цената на смартфона без договор достига 549 долара, което специалистите определят дори като шега.

Apple обяви данни за продажбите само за първите три дни след стартирането на продажбите на двата модела. Така след края на първия уикенд бяха продадени над 9 млн. броя от двата модела. Без да има официални данни се предполага, че са пласирани над 6 млн. броя iPhone 5S и около 3 млрд. броя iPhone 5C.

Подкрепи Economic.bg