Apple патентова виртуалното разгръщане на страници

Само тази седмица Отхапаната ябълка е успяла да получи документ за 38 свои изобретения и техники, които използва в продуктите си

Apple е известна като една от най-иновативните компании в областта на технологиите и дизайна и както изглежда компанията е твърдо решена да патентова всяко едно изобретение, което е хрумвало някога на брилятния й екип разработчици.

След като получи патент за правоъгълника със заоблени ъгли, думата "Lion", дизайна на швейцарския часовник и какво ли още не, сега Apple е горд собственик на специфичното отгръщане на страници.

Тази седмица Патентното ведомство на САЩ даде правото на патент на Apple на "екрана на дисплей или част от него с анимиран графичен потребителски интерфейс."

Патентът е илюстриран с три снимки: екран с един обърнат леко ъгъл на страницата, следва страница, от която се показва 1/3 от следващия лист и трета картинка с  почти изцяло обърнат лист.

Елементът е използван в електронната книжарница iBooks на Apple и представлява един от 38-те различни патенти, предоставени на Apple тази седмица, посочва изданието Marshable.

Коментари: 0