Apple представи два варианта на iPhone 6

“Стандартният” 4,7-инчов смартфон ще се казва iPhone 6 и е с дебелина 6,9 мм, а 5.5-инчовия вариант на устройството – iPhone 6 Plus и дебелина - 7,1 мм

Apple представи два варианта на iPhone 6

Техногигантът Apple представи новите версии на флагмана на компанията - iPhone 6 и iPhone 6 Plus. На презентацията в Калифорния компанията показа смартфони с диагонали на екраните от 4,7 и 5,5 инча. “Стандартният” 4,7-инчов смартфон ще се казва iPhone 6 и е с дебелина 6,9 мм, а 5.5-инчовия вариант на устройството – iPhone 6 Plus и дебелина - 7,1 мм.

С новите устройства най-успешният производител на смартфони в света засилва опитите си да привлече клиенти в страни извън Северна Америка и да убеди потребителите на Google Android да преминат към iOS. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че новите устройства са били "най-големият скок в историята на iPhone.

Устройствата използват йоннозакалено стъкло, което е леко извито и платно преминава в страничната повърхност на корпуса. Под стъклото има поляризиращ филтър, който подобрява видимостта.

По-големите телефони притежават редица допълнителни функции, като веднага се забелязва по-високата резолюция на дисплеите.  Вграден софтуер пък позволява на телефоните да бъдат използвани в хоризонтално положение, по подобие на iPad. Освен това бутоните за включване вече са разположени върху страничната повърхност. Apple въвежда и нов жест - двойно докосване на хоум бутона смъква екрана надолу, така че на можете да докоснете горните бутони в пръст без затруднения.

Телефоните използват новия чипсет A8, който е 64-битов, изработен е по 20-нанометрова технология и има 2 милиарда транзистора. Той е с 13% по-малък от А7, но в същото време предлага 20% по-бърз процесор и 50% по-бърз графичен ускорител. Според компанията високата производителност може да се запази дълго време без да се генерира допълнителна топлина.

Процесорът, който отговаря за отчитане на движенията, М8, също е налице и тук, в нова версия. Той ще бъде полезен за фитнес приложения например. Същият прави разлика между бягане и каране на колело, може да мери разстояние и т.н.

Има и барометър за измерване на атмосферното налягане, с който iPhone 6 ще може да разбере на каква височина се намирате - дали сте в планината, изкачвате хълм и т.н. Приложението Nike+ ще получи ъпдейт, за да се възползва от информацията на барометъра.  Новите модели iPhone 6 поддържат LTE и VoLTE, Wi-Fi 802.11ac.

Коментари: 0