Аpple представи iPad Air

Компанията излезе и с по-добри версии на iPad mini и на операционната система Mac

Технологичният гигант Apple представи най-новата версия на таблета си, кръстена iPad Air. Новото устройство е по-тънко от всякога – версията с големина на екрана от 9.7 инча (24,6 см) е с дебелина едва 7,5 мм и тежи само 450 грама. С него Apple вече претендира да бъде производителят на най-лекия таблет на пазара. Той се захранва от същия чип A7, който е използван и при най-новия смартфон на компанията - iPhone 5S.

Apple твърди, че той е осем пъти по-бърз от предишния и предлага 72 процента по-добри графики. Налице е и поддръжка на новата MIMO WiFi 802.11n технология. Таблетът се предлага в бяло и сиво, а цената му започва от 499 щатски долара за WiFi версия и 629 долара за WiFi + 3G версия. Устройството ще пристигне в България на 1 ноември тази година.

Apple обяви и нова версия на своя iPad Mini. Неговият 7.9-инчов екран вече предлага резолюция от 2048 на 1536 пиксела. Цените започват от 399 долара. Компанията обнови и своите нови лаптопи. 13-инчовият MacBook Pro вече е по-лек и тънък. Той използва последно поколение Intel Haswell процесор, а батерията му ще издържа до 9 часа.

В допълнение от американската фирма обявиха, че най-новата версия на последната операционна система Mac ще се предлага безплатно на клиентите.

Коментари: 0