Apple представя два телефона утре

Евтиният iPhone 5C се очаква да дойде в различни цветове, с пластмасов корпус и с цена между 300 и 400 долара

132 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Apple е на път да направи нещо, което никога не е правила - да пусне едновременно две версии на iPhone. Според New York Times американската компания е изправена пред толкова силна конкуренция, че е принудена да промени начина си на действие. На специално организирано събитие утре, компанията ще покаже новия iPhone 5S и най-вероятно - евтината версия iPhone 5C.

Смартфоните на Apple продължават да са хит, но последните модели не успяха да впечатлят потребителите с кой знае какво. Много от верните фенове вече се насочват към продуктите на Samsung и Nokia, където разнообразието е по-голямо. Данните на ABI Research за второто тримесечие на 2013 г. показаха, че пазарният дял на Apple в глобален мащаб се е свил до 13.1% от 16.6% година по-рано. Продадени са 31.2 млн. iPhone-a при 26 млн. броя през същия период на 2012 г. Ръстът от 20% остава значително под отчетените 52% за целя пазар.

Нискобюджетният смартфон на Apple трябва да помогне на компанията да се намести на пазари като китайския и индийския, на които iPhone е прекалено скъп при сегашните цени.

Засега Apple отказват коментар по темата с новите продукти. Анализатори в сектора обаче са категорични, че функционалният модел ще бъде с по-мощен процесор от iPhone 5. Също така се очаква да има по-добра камера, по-добра светкавица и възможност за разпознаване чрез пръстови отпечатъци за по-голяма сигурност.

Евтиният iPhone 5C се очаква да дойде в различни цветове, с пластмасов корпус и с цена между 300 и 400 долара.

Подкрепи Economic.bg