Apple се прицели в Tesla

Представители на гигантите са се срещали в Калифорния през миналата година

3590 ~ 1 мин. четене

Шефът на Apple за сливания и придобивания Адриян Перица, се е срещнал с главния изпълнителен директор на Tesla Motors, Елон Мъск, в Купертино, Калифорния, през миналата година, съобщава Time.

Предполага се, че на срещата е присъствал и изпълнителният шеф на Apple Тим Кук, който е участвал в обсъждането на потенциална продажба на Tesla или поне постигане на партньорство между двете компании.

Според Chronicle  Apple търси и придобивка в бизнеса с медицински изделия и по-специално технология, която може да предсказва сърдечни атаки.

Източници на изданието в компанията споделя, че през последните 18 месеца тя целенасочено придобива по-млаки фирми с различна специализация, които видимо не са свързани с основния й бизнес. Компанията е подала документи за патентоване на различни технологии в областта. Сред тях са система за отключване на смартфон или таблет чрез разпознаването на уникалните за всеки човек електрически сигнали от неговото сърце.

Интересът на Apple в областите на електрическите автомобили и медицинските изделия е ясен сигнал, че технологичния гигант се опитва да поеме нови рискове и да се разшири отвъд основната си дейност.

Подкрепи Economic.bg