Audi A8 влиза в битка с новия Mercedes S-Class

Седанът на Audi ще бъде подобрен, за да се бори с лимузината на конкурентите от Mercedes

280 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

През оставащите месеци на 2013 г. вторият по големина световен производител на луксозни автомобили - германската Audi ще подобри визията на своята топ модификация A8, с което ще конкурира новото поколение на топ лимузината S-Class на конкурента Mercedes-Benz.

Луксозният седан на Audi ще бъдат оборудвани с нови LED светлини. С подобренията германският производители се стреми да постави нов рекорд в продажбите през тази година, се казва в съобщение на базираното с Инголщат, Германия звено на Volkswagen за производство на луксозни коли.

Audi потвърди и, че приходите на компаняита ще се увеличат "леко" през тази година благодарение на стабилното търсене на моделите Q3 и Q5 и на подобрената нова модификация на A3, която ще включва и версия седан.

Целта пред Audi е да надмине по продажби Bayerische Motoren Werke AG (BMW) до края на десетилетието. Звеното на Volkswagen планира да продаде над 1.5 млн. автомобила през тази година - постижение, което би се случило за първи път тази година. Ако Audi успее, компанията ще постигне целта си две години по-рано от първоначално планираната 2015 г., в която да прескочи 1.5 млн. продадени коли.

Подкрепи Economic.bg