BBC заплаши тържествата на кралицата

Юбилеят на Елизабет II може да не се излъчва по обществената телевизия

Обществената телевизия  ВВС заплаши да бойкотира директното излъчване на тържествата по случай "Брилянтния юбилей" на кралица Елизабет II през юни. Служителите от медията не са доволни от предложението на ръководството на компанията да повиши заплатите им само с 1 процент, защото настояват то да бъде най-малко 2 процента над официалната инфлация, писа The Guardian.

Според профсъюзите офертата е смехотворна, те са бесни на шефовете на компанията, защото предложението за повишението на заплатите е направено директно на служителите и не минава през синдикатите. Офертата е била увеличението да стане през юни, а не два месеца по-късно каквато е традицията.

Ако телевизионерите не получат исканите от профсъюзите по около 1 000 паунда върху сегашните си заплати, те могат да не излъчват и мачовете от Европейското по футбол.

В момента ВВС държи ексклузивните права по излъчването на тържествата по повод 60-тата годишнина от коронацията на английската кралица. Основен акцент в тях е концертът в Бъкингамския дворец, предвиден за 4 юни с участието на Пол Маккартни, Кайли Миноуг, Елтън Джон и Стиви Уондър.

През 2012 г. ВВС планира да съкрати 2 000 души и да икономиса 800 милиона паунда.

Коментари: 0