БЕХ прави пълна оценка на „Ремотекс-Раднево” ЕАД

Подробният преглед се налага поради сериозни разминавания между сегашните собственици и държавата, относно цената на компанията

3779 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Български Енергиен Холдинг съобщи, че стартира процедура за избор на изпълнител на пълен финансов, правен и технически дю дилиджънс за „Ремотекс-Раднево” ЕАД, както и оценка, отразяваща справедливата пазарна стойност на дружеството. Подробният преглед се налага поради сериозни разминавания между сегашните собственици и държавата, относно цената на компанията. Резултатите  от него ще се използват в преговорите между страните.

Уставният капитал на „Ремотекс-Раднево ” ЕАД е 647 840 лв., а едноличен собственик е регистрираното в София дружество „Полет 21” ООД. Капиталът  на „Полет 21” ООД е 5000 лв., а съдружници в него са Сабин Спахиев  с 2 820 лв. и Галин Неделчев с 2 180 лв., които са и членове на Съвета на директорите на Ремотекс.

Вчера служителите на предприятието отново изязоха на протест с искания да им бъдат изплатени дължимите работни заплати от месец февруари до месец декември 2013 година, както и аванс за януари тази година. Ситуацията от последните седмици не е прецедент. В началото на 2010 година работниците обявиха ефективна стачка, отново поради неизплатени трудови възнаграждения. 

Коментари: 0