BMW очаква двуцифрени ръстове на продажбите в Китай

Баварската компания смята, че може да продаде 1 млн. автомобила на този пазар за три години

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Баварският производител на луксозни автомобили Bayerische Motoren Werke (BMW) смята, че и през следващата година ще постигне двуцифрен ръст на продажбите в Китай. За периода януари - октомври продажбите са скочили с 35% на годишна база.

За да задоволи огромното търсене на автомобили, BMW строи втори завод в Китай. С него производството ще се вдигне двойно до 200 хил. автомобила годишно, а след това ще се увеличи до 300 хил. автомобила.

Очакванията на германската компания са през следващите три години да продаде над 1 млн. коли в Китай. В момента BMW прави около 10% от продажбите си в азиатската държава. Баварците се справят доста по-добре и от основните си конкуренти - Audi и Mercedes-Benz, които за първите десет месеца на годината отчетоха съответно 31.2% и 8% годишни ръстове при продажбите.

"Досега сме продали над 1 млн. автомобила в Китай. Ще се опитаме да продадем още 1 милион през следващите три години", коментира зам.-директорът по продажбите на съвместното дружество между BMW и китайската Brilliance China Automotive Holdings Дуан Дзианджун.

Коментари: 0