Баневи разпродават имотите си

Семейството натрупало големи дългове основно към АЕЦ „Козлодуй”

Семейство Евгения и Николай Баневи е натрупало големи дългове и разпродава имотите си. Девет имота, собственост на фирма „Полимери” с мажоритарен собственик Баневи, са обявени за публична продан заради задължения, основно към АЕЦ „Козлодуй”, става ясно от сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители. Общата им стойност е около 16 млн. лв., като търговете за тях ще се състоят на 14 септември.

Близо 7 млн. лв. е обявената начална тръжна цена за близо 484 декара в южната промишлена зона в Девня, където се намират и всички имоти. Обектът се продава заедно с 15-те сгради в него.

Минимум 4,8 млн. лева ще трябва да извади кандидатът да купи електрическа подстанция. Тя се продава заедно с четири сгради.

Парцел от близо 550 декара също е пуснат на търг заради неплатени дългове. Цената му е  3,3 млн. лева. За малко над 330 000 лева се продава и имот с площ от близо 30 дка заедно с петте сгради в него. За публична продан са обявени още пет терена с обща площ близо 169 дка за 370 000 лева. Тръжната цена за всички девет имота е приблизително 16 млн. лева. 

Нов собственик се търси и за хотелски комплекс „Луна” на Златни пясъци. Четиризвездният хотел на 50 метра от морето се продава за близо 21 млн. лева с ДДС. За публична продан е обявен и друг хотел - „Камчия” в едноименни курортен комплекс. Началната тръжна цена на строения през 1967 г. и основно ремонтиран през 2003 г. хотел е 1,51 млн. лева без ДДС.

Коментари: 0