Банкоматите пълни за празниците

Част от клоновете на УниКредит, ДСК и ПИБ ще бъдат отворени в почивните дни около Съединението на България

808 ~ 2 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Банките напълниха с пари банкоматите си за предстоящите четири почивни дни, свързани с деня на Съединението на България 6 септември. Това показа допитване на Информационна Агенция Икономика до петте най-големи по активи банки у нас.

"През празничните дни УниКредит Булбанк ще следи и при необходимост ще зарежда редовно всичките си 644 банкомата в страната. Създадена е организация, така че устройствата да разполагат с достатъчно средства през празничните дни, когато се очакват повече транзакции", коментираха от Булбанк. "Имаме създадена организация през годините за зареждането на банкоматите през почивните дни", твърдят и от Райфайзенбанк България. От ОББ поясниха, че практиката им е устройствата, които се намират в офисите на банката да бъдат зареждани в последния работен ден. За банкоматите извън клоновете ще бъдат зареждани във всеки един ден от седмицата, включително събота и неделя.

Три от петте най-големи по активи банки у нас ще имат и дежурни клонове, които да обслужват клиентите през празниците. Това са УниКредит, ДСК и ПИБ. "Официалното работно време на офисите на ОББ е от понеделник до петък. През четирите официално обявени почивни дни, офисите няма да работят", обясниха от финансовата институция. Подобно е положението и при Райфайзенбанк, където има клонове само с удължено работно време, но то не важи през официални празници, събота и неделя.

Клоновете на УниКредит Булбанк няма да работят на 6 и 7 септември. От банката обаче обявиха, че на 8 септември, събота ще работят 56 дежурни филиала в 26 града в страната. Това са офиси, които традиционно работят в съботни дни.

На 6 и 7 септември Банка ДСК ще има пет работещи клона. Два са в столицата - в моловете "София" и "Сердика център София". Останалите три клона са в "Мол Пловдив", "Гранд Мол Варна" и банков офис "Тера център Габрово". Същите клонове ще обслужват клиенти и в събота, и неделя. На 8 септември ще е отворен и офис "Аерогара".

Първа инвестиционна банка ще отвори 4 свои клона в София и два в страната в деня на Съединението. В следващите два дни в столицата ще работят 15 клона, а в страната - цели 34. Част от работещите филиали на ПИБ в петък и събота ще почиват в неделя.

Подкрепи Economic.bg