Bayer се цели в производител на лекарство срещу рак

Германският фармацевтичен гигант е готов да задели 2.42 млрд. долара

180 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Най-голямата фармацевтична компания в Германия - Bayer AG, е в "ранен етап" на преговори за придобиването на норвежкия си партньор Algeta ASA за около 2.42 млрд. щатски долара. Лекарството на Algeta срещу рак на простатата получи одобрение за продажба в САЩ през май, предаде Bloomberg.

Algeta е получила "предварително предложение за придобиване" от 336 крони (55.03 долара) за акция, става ясно от съобщение на базираната в Осло фармацевтична компания. Офертата е с 27% над цената на затваряне вчера, когато книжата на Algeta приключиха на ниво 264.6 крони за акция. Няма гаранции, че предложение на Bayer ще доведе до сделка, поясняват от Algeta.

"Не виждаме потенциал в компанията, който да обясни подобна висока цена за поглъщане", коментира Петер Шпенглер, анализатор в DZ Bank AG.

След съобщението на Algeta книжата на фармацевтичната компания се изстреляха с 30% до рекордните 345.10 крони за акция в ранната търговия в Осло. Във Франкфурт дяловете на Bayer добавиха 0.3% до 96.36 евро за акция.

Подкрепи Economic.bg