Бербатов се нареди сред най-богатите във Висшата лига

Според класацията на Sunday Times българинът притежава имущество на стойност 15 милиона паунда, с което заема 17-та позиция

Звездата на Фулъм Димитър Бербатов се намира на 17-о място в класацията по финансово състояние сред футболистите във Висшата лига. Тя е съставена и публикувана от Sunday Times.

Според нея Бербатов притежава имущество на стойност 15 милиона паунда. През миналата година Бербатов е разполагал с активи на стойност 13 милиона лири, но след трансфера си в "Крейвън Котидж" сумата се е увеличила.

Нападателят на Англия и на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е най-богатият футболист във Висшата лига с 51 млн. паунда. Втори в класацията е Рио Фърдинанд (Манчестър Юнайтед) с 42 милиона лири, а трети - Майкъл Оуен (Стоук Сити) с 38 милиона лири.

Класациите за богатство включват активи като земя, имоти и коли, състезателни коне, скъпи предмети на изкуството и акции в различни фирми.

На първо място в класацията за Великобритания е бившият капитан на Англия Дейвид Бекъм със 165 милиона лири. Номер 1 в списъка на най-богатите спортисти в света изобщо е звездата на голфа Тайгър Уудс със състояние от 570 милиона лири.

Коментари: 0