Берлускони се яви в старчески дом за присъдата си

Бившият италиански премиер започва да полага обществено-полезен труд с грижи за болните от Алцхаймер

V.I.P. затвор

Автор: Николай Марченко

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони започна да полага обществено-полезен труд в милански старчески дом, информират световните медии.

BBC News съобщава, че днес политикът пристигна в старческия дом в покрайнините на Милано, където ще помага на възрастните хора с Алцхаймер. Според местните медии на Берлускони се наложи да се подготвя към излежаването на присъдата чрез проучване на симптомите и особеностите на Алцхаймер. Той трябваше да чете и правилата за грижи към хората с този недъг.

Ръководството на дома предупреди, че наказанието на 77-годишния Берлускони „не може да се използва в рекламни или политически цели”. Но в крайния квартал Чезано Босконе нахлуха стотици фоторепортери и телевизионни оператори, за да покажат първите кадри (вижте снимката) от присъдата на политика. Кавалиеро дойде закобиколен от охраната си, но бе "хванат" от обективите само на влизане в дома. 

Припомняме, че италианският политик е осъден по делото за укриване на данъци от медийната му империя Mediaset на 4 години затвор, но поради възрастта си няма да излежава присъдата, а само ще извършва обществено-полезен труд в срок от 10 месеца по 4 часа седмично.

Берлускони не може да участва в полическия живот, а също така има забрана за излизане в чужбина, както и да напуска нощно време мястото на адресната си регистрация - вилата в Аркор край Милано. Съдът разреши на експремиера да посещава Рим не повече от два дена през седмицата. 

Коментари: 0