Без бариери в Слънчев бряг

Бизнесът с предложения за промени в закона за туризъм до 15 дни

От 1 юни бариери в курорта Слънчев бряг няма да бъдат слагани. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на среща с представители на бранша. Той предложи да бъде направена дискусия за контролния режим, паркирането и сигурността в курорта, на която да присъстват всички заинтересовани страни.

„Предупредих „Слънчев бряг” АД, че проектът трябва да се прекрати, тъй като не се подкрепя от хотелиерите и бранша”, посочи министърът.

На срещата бе постигнато съгласие бизнесът да представи последните си предложения за корекции в проекта за нов закон за туризма в срок до 15 дни.

Представителите на бранша приветстваха решението на правителството да се признават у нас шенгенските визи за посетители от Русия и Турция и предложиха другите визи на тези туристи да станат двугодишни.

Бизнесът ще предостави на ведомството своите предложения как търговските ни представители и културните ни центрове зад граница да рекламират по-добре България като целогодишна туристическа дестинация.

Добрев увери, че до края на юни зад граница ще бъдат разкрити 16 офиса за допълнително издаване на визи. Сред важните пазари в това отношение са Русия, Турция, Казахстан и др.

На срещата бе постигнато съгласие до края на годината министерството и браншът да съгласуват приоритетите си по европрограмите за следващия програмен период до 2020 г. 

Коментари: 0