Без браузър на Mozilla в App Store

От компанията обаче ще продължат да търсят начини за присъствие в iOS

80 ~ 1 мин. четене

Софтуерната компания Mozilla ще изтегли браузъра си Firefox Home от App Store - официалния магазин на Apple, предаде digital.bg. Мярката идва няколко седмици, след като от Mozilla решиха да прекратят поддръжката за приложението Thunderbird. Въпреки че сега изтегля браузъра си, Mozilla потвърди предимството на интеграцията към iOS и увери, че в бъдеще ще продължи да проучва своите възможности с платформата. Основната причина за решението си от Mozilla посочиха "желанието да се концентрират върху други продукти".

В официален блог постинг от компанията официално споделиха, че ще останат силно ангажирани към идеята да предоставят най-доброто качество на продуктите си сред възможно най-много платформи и устройства в мобилния сектор. Браузърът Firefox Home бе представен от Mozilla преди две години, но през този период не показа достатъчно потенциал, за да се конкурира със Safari на Apple.

Основната причина е, че разработката на Mozilla работи като синхронизираща машина за десктоп версията на Firefox, която в същото време може да бъде заредена и от вградения браузър на Apple. След изтеглянето на заглавието единствената алтернатива на Safari остават Chrome, Dolphin, iCabMobile и Opera Mini. Firefox Home е единствения продукт на Mozilla, който е достъпен за платформата iOS и ще е любопитно да се види дали компанията ще се опита скоро да промени тази ситуация.

Подкрепи Economic.bg