Бисеров си тръгна безмълвен след повече от 2 часа в следствието

Все още не е ясно дали прокуратурата му е повдигнала обвинения за подаване на невярнa декларация пред Сметната палата и пране на пари

140 ~ 1 мин. четене

Бившият заместник-председател на парламента Христо Бисеров си тръгна от Столичното следствие. Бисеров излезе оттам заедно с единия си адвокат – Павел Янакиев. Янакиев каза, че няма да коментира нищо. "Всичко, което трябваше да се случи по НПК, се случи", заяви той, цитиран от БГНЕС. На въпрос за мярката на Бисеров, Павел Янакиев отново заяви, че няма да коментира.  Самият Бисеров отмина репортерите в пълно мълчание.

Бисеров се яви на разпит в столичното следствие в 11 ч. Все още не е ясно дали прокуратурата му е повдигнала обвинения за подаване на невярнa декларация пред Сметната палата и пране на пари. Бисеров се яви на разпит с доведения си син Ивайло Главинков, който също е обвиняем.

При пристигането на Бисеров в следствието, журналисти от "Господари на ефира" се опитаха да му връчат "Златен скункс", но Бисеров отказа да го вземе. През цялото време Бисеров запази мълчание и не каза абсолютно нищо.

57-годишният Бисеров бе депутат в периода 1991-2000 и от 2005-2009 година. Той бе главен секретар на СДС от 1994 до 2000 година и бе наричан "сивия кардинал" в СДС. През 2000 година призовава тогавашния премиер Иван Костов да подаде оставка. През 2005 година отново влиза в НС като представител на Движение за права и свободи.

Подкрепи Economic.bg