Бивш гръцки зам.-министър се самоуби от срам

Леонидас Цанис е намерен обесен в дома си, след като името му беше поставено в списък на политици извършвали данъчни измами и финансови злоупотреби

112 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Бившият зам.-министър на вътрешните работи на Гърция Леонидас Цанис беше намерен обесен в дома си, съобщават световните медии. Той беше в списъка от 36 политици, заподозрени във финансови злоупотреби и данъчни измами.

Според гръцката полиция Цанис се е самоубил, макар че не е намерено предсмъртно писмо. Според гръцките медии бившият зам.-министър не е успял да преживее публичното унижение. Леонидас Цанис заемаше държавния пост в периода 1999-2001 г.

През септември министърът на финансите Янис Стурнарас обяви, че се води следствие за авоарите и данъчните декларации на 30-ина политици, представители на местните власти и висши служители. Следствието има за цел да разкрие и да пресече корупцията по всички равнища на властта.

Финансовата полиция разследва 36 бивши министри, кметове, депутати и други висши служители. Повечето от тях публично отрекоха каквато и да било замесеност в злоупотреби и заявиха, че ще се обърнат към съда.

Подкрепи Economic.bg