Бизнес делегация придружава Добрев в Индия

Посещението на представителите на българския бизнес е по повод провеждането на 17-та сесия на българо-индийската междуправителствена смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество

332 ~ 1 мин. четене

Българска бизнес делегация ще придружава министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по време на посещението му Делхи.

Посещението на представителите на българския бизнес е по повод провеждането на 17-та сесия на българо-индийската междуправителствена смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. 

Водената делегация от председателя на БТПП Цветан Симеонов ще бъде в Делхи в  периода 13 – 17 октомври 2012 г. Освен официална част, проектопрограмата за посещението предвижда и провеждането на двустранни срещи по бизнес-интереси. В делегацията са включени представители на български фирми от секторите: енергетика, военна промишленост, машиностроене, хранително-вкусова промишленост, козметична промишленост, винопроизводство, туризъм.

Федерацията на индийските търговско-промишлени палати (FICCI) ще съдейства за намирането на надеждни бизнес партньори от индийска страна, допълват от икономическото министерство.

В рамките на форума на 15 октомври ще бъде подписан меморандум за разбирателство и споразумение за сътрудничество между БТПП и FICCI и споразумение за сътрудничество в областта на търговския арбитраж.

Подкрепи Economic.bg