Бизнесмени ще преподават на ученици

Кампанията "Седмица на "Заедно в час" започва от 15 октомври

124 ~ 1 мин. четене

Представители на българския бизнес ще преподават на ученици от различни училища в страната своите рецепти за успех. Заедно с тях в продължение на една седмица в ролята на учетили ще влязат и родни звезди. Инициативата, наречена "Седмица на "Заедно в час" е съвместна кампания на фондацията със същото име и мобилния оператор Vivacom, съобщиха от телекома.

Целта е бъдещите млади професионалисти да се срещнат с лица, които са примери за успели и реализирали потенциала си. Това ще даде на децата вяра в собствените им способности, независимо от произхода и социално-икономическата среда, в която живеят.

Заедно с учителите, в клас ще влязат телевизионният продуцент Магърдич Халваджиян, Георги Ранделов - изпълнителен директор на Майкрософт, телевизионният водещ Ники Кънчев, шесткратният рали шампион Митко Илиев, водещите на "Здравей, България" Христо и Калина, актьорът Калин Сърменов и много други известни лица от екрана и бизнеса.

Те ще споделят с учениците своя ценен урок, знания или умения, ще разкажат интересни истории от времето на своето обучение в училище, мотивиращи примери за значението на доброто образование, за реализацията в професионален план и за нуждата от високообразовани млади хора за развитието на обществото ни.

Кампанията "Седмица на "Заедно в час" започва от 15 октомври в 17 училища в столицата, София - област и Пловдив.

Подкрепи Economic.bg