BlackBerry отчете изненадваща печалба

Анализаторите очакваха компанията да е на загуба

120 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Канадският производител на смартфон BlackBerry отчете изненадваща печалба за четвъртото фискално тримесечие, което приключва на 2 март. За отчетения положителен резултат допълнително помогна и програмата за намаляване на разходите, пише Bloomberg. Продажбите на компанията обаче се оказаха под предварителните очаквания на анализаторите.

Като се изключат някои разходи, печалбата на BlackBerry е 22 цента за акция, се казва в изявление на компанията базирана във Ватерло, Онтарио. Предварителните прогнози на анализаторите бяха за загуба от 30 цента на акция.

Продажбите за четвъртото фискално тримесечие обаче не оправдаха очакванията на икономистите. BlackBerry отчете спад на продажбите до 2.68 млрд. долара, което е под средната прогноза за приходи от 2.83 млрд. долара.

"направихме множество промени в BlackBerry през изминалата година и тези промени доведоха до връщането на рентабилността на компанията", коментира резултатите Торстен Хейнс, главен изпълнителен директор на компанията, която доскоро беше по-известна като Research In Motion (RIM).

Подкрепи Economic.bg