Близнашки: До 10 дни се чака оферта за КТБ

Преразглеждането на мораториума за шистов газ не е на дневен ред, обяви премиерът

Близнашки: До 10 дни се чака оферта за КТБ

Снимка: БГНЕС

200 ~ 2 мин. четене

До 10 дни ще стане ясно ще има ли конкретно предложение от инвеститор относно Корпоративна търговска банка, така че институцията да бъде капитализирана и стабилизира. Това обяви служебният премиер Георги Близнашки, съобщава Нова тв.   

В понеделник проф. Близнашки съобщи , че вече се водят разговори с голям фонд. Институцията е базирана във Виена и е участвала в приватизационни сделки в Чехия и Русия. "Тези хора се представиха пред нас и дадоха надежда, че в рамките на 10 дни ще направят своите предложения. Те се опитват да убедят всички акционери да застанат зад тях, за да могат да действат с развързани ръце. Ние ги изслушахме внимателно, казахме им, че са много смели хора, а те отговориха "Други ни наричат луди", но имат желанието нещо да направят. Какво ще стане, ми е трудно да кажа отсега, очакваме официалните предложения от тяхна страна", каза Близнашки.

Въпросът за преразглеждане на мораториума за проучване и добив на шистов газ не стои към днешна дата. Това коментира Георги  Близнашки по повод вчерашното предложение на Българската минно-геоложка камара за отмяна на ветото. „Тази тема тепърва ще се обсъжда. Не съм поемал никакви ангажименти пред Българската минно-геоложка камара. Бих искал да изслушам компетентните органи за това какво е състоянието, за да преценим до каква степен е в национален интерес да се отиде към разработване на подобни находища или преобладават мотивите „против”, свързани с потенциалните екологични щети”, коментира министър-председателят, цитиран от БГНЕС.

„Не съм се занимавал с тази тема по разбираеми причини, но ще предам исканията на БМГК на компетентни групи, които да започнат преглед и анализ”, добави проф. Близнашки.

По-рано днес премиерът обяви, че работата по подготовката на изборите върви по план, а следващата седмица се очаква да започне работа Изборният борд към Министерския съвет. Близнашки бе гост на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи, а сред основните теми на него бе организацията и поддържането реда при произвеждането на изборите.

След срещата проф. Георги Близнашки се похвали и с първата разбита група за купуване на гласове.

Коментари: 0