Бой пред парламента между протестиращи и полиция

Министри, депутати, синдикати, представители на работодателски организации и журналисти остават блокирани вече часове в сградата на Народното събрание

На 40-ия ден от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски и управляващото мнозинство, се стигна и до сблъсъци между протестиращите и жандармерията. Полицията си преправя път сред протестиращите хора, за да извози депутатите от парламента.

Протестът, който се предава и по националните телевизии, прерасна в ескалация на напрежението по време на обсъждането на актуализацията на бюджета за 2013 г. Сблъсъци между полиция и протестиращи съпровождат ден №40 на протеста.

Министри, депутати, синдикати, представители на работодателски организации и журналисти остават блокирани вече часове в сградата на Народното събрание.

Протестиращи коментираха, че полицията е приложила неправомерна сила, като има сериозно пострадали. Протестиращ разказа в ефира на bTV и за кървава саморазправа на полицията с граждани.

По предварителна информация е започнала полицейска информация за извеждане на депутатите от парламента. Информацията не е потвърдена от Националната служба за охрана (НСО).

Автобус, вероятно с депутати, повече от половин час се опитва да излезе от окупирания район. Имаше седнали пред автобуса хора, които грубо бяха отмествани от полицаите без да са провокирали организте на реда.

bTV показа кадри на протестиращи с окървавени лица!

Очаквайте подробности!

Коментари: 0