Борисов: Ще вдигаме още минималните доходи

Според премиера всяко правителство трябва да има 3-4 приоритета, а следващите да надграждат

Започнахме да вдигаме минималните доходи, чисто икономическата логика следва догодина да продължат да се вдигат. Това каза премиерът Бойко Борисов на откриването на VІІ Редовен конгрес на Конфедерацията на независимите синдикати в България, съобщи Фокус.

Надали има премиер, президент, който да не иска пенсиите да са високи, заплатите да са големи и непрекъснато да растат, да се работи по-малко, да има ниска пенсионна възраст. Ако има такъв, той е за убиване, каза Борисов.

Премиерът заяви, че всички искат това, но въпросът е доколко го позволява икономиката. По думите на Борисов това се е оказала най-дългата криза, но за да удържим конкуренцията на Китай и на САЩ трябва да станем по-икономически ефективни.

Повече работа, по-качествена работа, каза той и посочи, че в момента хиляди хора работят по жизненоважни инфраструктурни проекти за развитието на България.

В момента с това, което се строи, ще видите, че рязко ще се подобри и инвестиционният климат и живота на хората, каза той. Според премиера държава трябва да си постави три-четири приоритета за мандат и да ги изпълни, а следващото правителство да надгражда. Ако бяха изградени три магистрали ние щяхме да направим четвърта, нямаше да правим шест едновременно, даде пример Борисов.

Премиерът изтъкна „разбойническата приватизация” като една от причините за проблемите на икономиката и доходите. Само преди няколко седмици заедно бяхме и в Мадан, и в Кърджали, без да ми е работа, каза министър председателят като визира протестите на работещите в ОЦК и „Горубсо”. По думите му – с общи усилия е постигнат успех за „Горубсо” и изрази надежда това да се случи и в ОЦК.

Коментари: 0