Борисов: Щетите, които ще нанесе това правителството са непоправими за България

"Гарантирам, че ако днес ги свалим от власт, в средата на 2014 година, "Хемус" ще се строи", заяви Борисов

3554 ~ 1 мин. четене

"Щетите, които това правителство ще нанесе, са непоправими за България". Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред жителите на Община Нови Пазар. Борисов се разходи в обновения градски пазар на Нови Пазар, който беше реновиран по време на управлението на ГЕРБ, предаде Агенция "Фокус". По думите на Борисов, двата месеца до края на годината са последните, през които правителството може да договори с Европейската комисия изграждането на автомагистрала "Хемус" с европейски пари. 

"Безработицата стигна 13 %. Ние строихме без заеми, а с парите на Европейския съюз. Спирането на автомагистрала "Хемус" е смъртната присъда на този регион", заяви Борисов.

"Гарантирам, че ако днес ги свалим от власт, в средата на 2014 година, "Хемус" ще се строи", заяви Борисов. Той обясни, че в момента управляващите дават по пет лева на пенсионерите и майките, които идват от заеми и ще бъдат връщани от техните деца.

"Взимат заем, за да дадат на майките. Пак ли децата им ще ги връщат? По време на управлението на ГЕРБ, няма град, в който да не се сме направили по нещо. Направили сме го с европейски средства, за три години. А тези, за 130, не могат нищо да направят", бе категоричен Борисов. По думите му – мине ли този 31 декември, нищо няма да може да се договори с Европейския съюз и европейските средства ще бъдат изгубени. 

Подкрепи Economic.bg