Борисов: Управлението ще падне, но щетите вече са необратими

През септември следващата година никой няма да иска да управлява България, твърди бившият премиер

Снимка: БГНЕС

180 ~ 2 мин. четене

Това управление ще падне от власт, но щетите вече са необратими. Цялата държава е в безброй метастази и очевидно са нужни ампутации. Например - Българският енергиен холдинг (БЕХ) е взел над 1 млрд. заем, който всички ние ще трябва да връщаме. Тези хора стояха вече много време, вследствие на което различни системи в държавата се превърнаха в тенджери под налягане, които започнаха да гърмят една след друга - лекари, животновъди, надзиратели. И когато свършат парите, остава единствено да вдигнат данъците на хората. Това каза лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Стара Загора, съобщи "Фокус".

"През септември следващата година никой няма да иска да управлява България след всичко това, което се случва сега при управлението на Орешарски, БСП, ДПС и "Атака", добави Бойко Борисов. Според него днешните управляващи вече са изхарчили всички пари за следващата година, които очакват като приходи. "Спирането на пенсионната реформа до 2015 г. е голямо безумие. Няма експерт, който въпреки изрична препоръка на Брюксел и при застаряване на населението и нарастване на безработицата да замрази пенсионната реформа. Това е див популизъм. В подобни действия няма никаква експертност и Орешарски повече не може да се нарича експерт", коментира Борисов.

Председателят на ГЕРБ подчерта, че със спирането на тунела под Шипка и Северната тангента в София остават без работа 4-5 хил. висококвалифицирани и високоплатени работници. "Вместо с тези пари да продължат проектите, те ги взимат и ще дадат на хората по 150 лева помощи, но с тях няма да помогнат нито на икономиката, нито на фирмите, нито на хората. И така вкарват държавата в един порочен кръг. Държавата тръгва надолу и няма откъде да дойдат 250 хил. работни места, които обещаваха по изборите", каза Борисов.

"Шест месеца минаха вече и понеже говориха, че ние искаме да сме на власт, за да си замитаме следите, още не могат да ми заметат Околовръстното, "Тракия", "Струма", Белокопитово, Дунав мост. За Дунав мост им оставихме само да го асфалтират и боядисат, но явно са крали и от асфалта и сега вече се появиха дупки. Когато ние се върнем на власт, ще го преасфалтираме", каза Борисов. "Управляващите се заминават с "Авиоотряд 28", а с него съм правил десетки проверки и инспекции на обектите и с мен е летял еврокомисар, видял е 4-5 обекта за един ден. И накрая, когато давах фактурите, от Европейската комисия ни плащаха обектите, а на тях им бяха спрели всички еврофондове", добави Бойко Борисов.

Подкрепи Economic.bg