Борисов и Нетаняху осъдиха атентата в Бургас

В България вече са пристигнали служители на израелските служби за сигурност

6936 ~ 1 мин. четене

В телефонен разговор министър-председателят Бойко Борисов и колегата му Бенямин Нетаняху осъдиха остро трагичния инцидент с израелски граждани на летище "Сарафово" край град Бургас. По време на разговора премиерът изказа пред Нетаняху своите, на правителството и на българския народ, искрени съболезнования към близките на загиналите днес в страната ни израелски граждани, съобщи правителствената информационна служба.

Бойко Борисов увери своя колега, че властите в България вземат всички мерки за разкриването на организаторите и изпълнителите на престъплението и за изправянето им пред съда. От своя страна министър-председателят на Израел благодари на Борисов за бързата реакция и положените от правителството и българските власти усилия за осигуряването на навременна помощ за пострадалите, както и за работата на службите и специалистите по изясняване на обстоятелствата, довели до трагичния инцидент.

От разговора стана ясно още, че в България вече са пристигнали служители на израелските служби за сигурност, специализирани в разкриването на подобни престъпления, които ще съдействат в разследването на българските си колеги.

Подкрепи Economic.bg