Борисов на среща с премиерите на Катар и Турция

Между България и Катар ще бъдат подписани двустранни документи в областта на културата, земеделието и здравеопазването

Катарският премиер и министър на външните работи шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани пристига у нас на двудневно посещение в четвъртък, съобщиха от правителствената пресслужба. По време на визитата той ще се срещне в София с министър-председателя Бойко Борисов.

Двамата ще разговарят „на четири очи”, след това делегациите ще проведат съвместно заседание. Предвижда се в присъствието на премиерите на България и на Катар да бъдат подписани двустранни документи в областта на културата, земеделието, здравеопазването. След това двамата министър-председатели ще дадат пресконференция. 

В петък във Варна пък пристига премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган. В резиденция „Евксиноград” ще се проведе тристранна среща между премиерите на България, Катар и Турция. След разговорите са предвидени изявления за медиите. 

В състава на официалната българска делегация са включени министрите Николай Младенов, Десислава Атанасова, Вежди Рашидов, Нона Караджова, Мирослав Найденов, Ивайло Московски и Делян Добрев, уточняват от МС.

Коментари: 0