Борисов припомни: България получава 15.4 млрд. евро от ЕС

За всяко едно внесено евро в бюджета на общността, страната ни ще получи пет, поясни премиерът

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

България ще получи 15.4 млрд. евро през следващия програмен период 2014-2020 г. Цифрата припомни премиерът Бойко Борисов по време на изслушване в Парламента относно политиката на страната ни в рамките на кипърското и началото на ирландското председателство на Европейския съюз (ЕС).

Министър-председателят коментира, че въпреки общото намаление на средствата в европейския бюджет страната ни ще получи повече средства. "За всяко едно внесено евро в ЕС, България ще получи пет", подчерта Борисов.

"България е една от малкото държави-членки, които ще получат повече средства в сравнение с настоящия програмен период по линия на структурните и кохезионния фонд на ЕС. Постижение е и запазването на дела на европейското съфинансиране в проектите, изпълнявани по линия на кохезионната политика. При общо намаляване на бюджета за общата селскостопанска политика, България се очаква да получи повече средства за директните плащания и за развитие на селските райони в сравнение с настоящия програмен период", припомни още Бойко Борисов.

Подкрепи Economic.bg