Браншът очаква много добър зимен туристически сезон

Записванията вървят много добре, категоричен е Румен Драганов

96 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Туристическият бранш очаква предстоящият зимен сезон да е много добър. "Очакванията ни са базирани на добрите условия, с които започна зимният сезон в Европа. Добрата снежна покривка, която е в Алпите, Австрия, Швейцария, Франция, където сезонът вече беше открит и се проведоха първите състезания за Европейската купа". Това каза директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов за "Фокус".

По думите на Драганов записванията в Европа вървят много добре за зимния сезон, в това число, много добре и за България. "Изключително добре вървят записванията за Коледа и за Нова година, които ще бъдат в началото на зимния сезон. Хотелите са дали значителни отстъпки към момента и се очаква нещата да започнат добре", каза Румен Драганов.

Според него основният проблем винаги е бил наличието на достатъчно сняг по ски пистите. "Всички големи, международни ски курорти, разполагат с достатъчно брой оръдия за сняг и добре работещи съоръжения, като лифтове, ски-влекове и други съоръжения, които обслужват скиорите и сноубордистите", обясни Драганов.

Подкрепи Economic.bg