Бъдещето на ПРСР ще се обсъжда публично

Поредната дискусия ще е на 1 октомври в Копривщица

144 ~ 1 мин. четене

На 1 октомври 2013 г. в подбалканския град Копривщица ще се проведе публичен дебат за бъдещето на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) след 2013 г. Началото на дискусията ще е в 10 ч., а мястото е зала в "Жив музей - Копривщица".

Целта на публичния дебат е да се популяризира Програмата и да се подобри нивото на информираност на земеделските производители относно визията на Общата селскостопанска политика (ОСП) за програмния период 2014-2020 г., съобщиха организаторите.

На срещата ще се обсъждат няколко основни теми, сред които като основни аспекти на ОСП след 2013 г., както и директните плащания и пазарната подкрепа. Дискусия ще се проведе и за приоритетите на политиката на Европейския съюз (ЕС) след 2013 г. и за новата Програма за развитие на селските райони.

Лектори на публичния дебат ще бъдат Свилен Колев от Национален инициативен комитет на Движение "Модерна България", който е и бивш зам.-директор на Държавен фонд "Земеделие" в периода 2010-2011 г. Лектор ще е и експертът по ПРСР Борислава Младенова.

Подкрепи Economic.bg