Букмейкъри приемат залози за служебни министри

Главният секретар на президента и секретарят му с ресор социална политика с най-голям шанс за министри

180 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Бившият заместник-министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова и настоящ секретар на президента Росен Плевнелиев с ресор социална политика е с най-голям шанс да получи пост министър в служебния кабинет, който трябва да бъде обявен най-рано на 13 март от държавния глава. Главният секретар на президента Екатерина Захариева е на второ място сред лансираните личности за постове в скорошното служебно правителство.

За това говорят коефициентите, които дава българският букмейкър "Евробет", който определя минимален коефициент от 1.40 за заемането на поста министър от Деяна Костадинова. Коефициентът за министерско кресло на Екатерина Захариева е 1.80, като тя е най-често лансирана и за служебен премиер.

Андрей Делчев, председател на Българската петролна и газова асоциация, също е определен като много вероятен служебен министър - коефициент 1.90.

Според букмейкърите не малки шансове (коефициент 2.00) да станат министри са Румен Порожанов (настоящ директор на фонд "Земеделие"), Росен Кожухаров (секретар по правните въпроси на президента Плевнелиев), Цветлин Йовчев (бивш директор на ДАНС и настоящ началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев), Светослав Божилов (бивш акционер в СИБАНК) и Калин Христов (настоящ подуправител на Българска народна банка).

Депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова и омбудсманът Константин Пенчев са с коефициент 2.50.

Колкото по-сигурен е кандидатът да даден пост, толкова по-нисък коефициент дават букмейкърите.

Подкрепи Economic.bg